Бившият главен секретар на МВР по времето на кабинета "Орешарски" - Светлозар Лазаров е новият национален координатор на партия "Атака". Новината се разбра от съобщение на лидера на "Атака" Волен Сидеров във фейсбук. Водачът на управляващата парламентарна група на "Обединените патриоти" публикува снимка с Лазаров от Русия вчера.

Сидеров и Лазаров участват в международния форум „Какво ни обединява“, който се провежда в Москва. "На него присъстват представители на бизнеса, икономиката, политиката и граждански организации", става ясно от публикация в партийния официоз на националистите. 

 

 

За самия форум се знае, че е под егидата на управляващата партия на Владимир Путин - "Единна Русия". Не е ясно в качеството си на какви българските политици участват в сбирката, посветена на "бъдещето на Русия", както пише в руските медии. Според публикация във в. "Коммерсиант" участниците във форума са излезли с резолюция "в подкрепа на политиката на президента Владимир Путин за консолидация на обществото". Форумът се организира от "Център за междурегионални програми и проекти", дискусиите са били по 4 теми, сред които текущи проблеми на гражданското общество, принципите на социално-икономическото развитие на Русия и ролята на обществото в националната сигурност на страната.