Двама от терористите от Лондон вече са идентифицирани от службите във Великобритания и имената и лицата им бяха публикувани от полицията. Името на третия от извършителите на атентата от събота вечер, отнел живота на 7 души и оставил 48 ранени, засега не е обявено.

Хурам Шазад Бут, на 27 години, е едният от атентаторите, съобщи полицията. Той е от пакистански произход, знае се, че е работил в публичния транспорт, семеен е, има деца и е живеел в Баркинг, Източен Лондон. Преди време Бут е бил герой в документален филм на Channel 4 за ислямски екстремисти с връзки с арестувания проповедник Анджем Чудари, разказва Би Би Си. Хурам Бут е бил известен на службите за сигурност, но не е имало данни, че участва в подготвянето на нападение.

За втория от атентаторите се знае, че се казва Рашид Редуан. Известен е още като Рашид Елхдар, 30-годишен. За себе си е твърдял, че е от марокански и от либийски произход. Не е бил в масивите на полицията с лица, извършвали противозаконна дейност. 

Хурам Шазад Бут и Рашир Редуан са двама от атентаторите в Лондон. Снимка ЕПА/БГНЕС

Вчера ирландският премиер Енда Кени заяви, че един от тримата нападатели, чието име не съобщи, е живял известно време в страната, но не е бил обект на интерес от службите. Знае се, че съпругата му вече е арестувана, твърди държавната телевизия RTE.

 
Британската полиция е открила коктейли "Молотов" в автомобила, използван от извършителите на атаката в Лондон в събота вечерта, предаде Ройтерс, позовавайки се на телевизия Скай нюз. Задържаните 12 души за евентуални връзки с терористите и нападението от събота обаче са били освободени, съобщават британските медии.