"Е, те такъв хотел нема!", би възникнал българският шоп, ако му се удаде възможност да попадне в Propeller Island City Lodge в центъра на Берлин. И гражданинът шоп няма да е далеч от истината. Факт е, че този хотел в германската столица е единствен и спокойно може да кандидатства за най-шантав хотел, ако има такава класация. 

Хотелът има 31 стаи, чиито интериори един с друг нямат нищо общо. И са венец на дизайнерската мисъл, реално превъплъщение на многоликия Берлин. Автор на идеите за интериорите е известният германски скулптор Ларс Строшен, който е превърнал проекта в истински музей с 31 самостоятелни инсталации.

 

В Propeller Island City Lodge можете да си запазите стая, изглеждаща точно като стаята на баба ви (или на нечия друга баба). Или апартамент, чиито мебели плуват из въздуха, благодарение на оптическа илюзия. А ако наберете смелост, можете да отседнете в стая, където вместо легла има ковчези. Има даже стая с истинска клетка вътре, където да поспите като граф Монте Кристо. 

 

Всяка мебел, всеки детайл и всяка стая са абсолютно уникални. Ако наистина искате да видите най-интересните места в Берлин, без посещение на Propeller Island City Lodge няма да минете.

Цените му (засега) са абсолютно приемливи и напълно съизмерими с останалите хотели наоколо - около 100 евро за нощувка. Но даже да не пренощувате в него, посетете го поне с екскурзионна цел.