Жертвите на нападенията в иранската столица Техеран станаха 17, след като от раните си в болницата починаха още 5 души, предаде ТАСС. Сред убитите са и три жени. Ранените са около 50. Нападенията бяха извършени от 8 души. 

Първо бе атакуван парламентът, а малко след това жена самоубийца се взриви в мавзолея на вожда на Ислямската революция аятолах Хомейни, който е на около 40 км от столицата Техеран.

Властите съобщиха, че е заловена "терористична група", която трябвало да извърши атентат на трето място.  

"Ислямска държава" пое отговорност за атаката, предаде Би Би Си.

Четирима са атакували парламента. Някои от тях стигнали дори до високите етажи на сградата. Ранени са няколко депутати. Веднага след атаката вратите на парламента са били затворени. Нападателите били въоръжени с калашници, а един стрелял и с пистолет. Жена е задържана пред сградата на националното събрание и е заподозряна за участничка в нападението.

Ранените са закарани до най-близката болница.

Едновременно с атаката на Меджлиса е нападнат и мавзолеят на вожда на Ислямската революция в Иран - аятолах Хомейни. Застреляни били няколко души. Чута е и мощна експлозия в мавзолея. Терористите били двама.

Мястото на взрива в мавзолея.

Според свидетели камикадзе с опасан колан от бомби се е взривил. Най-вероятно жена е била атентаторката, смятат разследващите.