Десислава Радева, свободен мислител и съпруга на президента Румен Радев, е голямата звезда във фейсбук този понеделник. Съчинението ѝ, посветено на СПИН-а при котките, проблемите на домашния любимец Чарли, неточно цитиране на вицове, сравнения между гейовете и пенсионерите, статистики и укорителен към хомосексуалните финал се превърна в хит в социалните мрежи. Почти толкова коментиран, колкото откровенията преди дни на кметицата на Каварна, която обяви, че автографи на рок звезди повреждат общинското имущество под формата на лек автомобил, и на "Дон Кихота" на българския туризъм Благой Рагин, според когото не трябва да дразним пияни и дрогирани шведи, когато на тях им се е приискало да ритат камериерки.

 
Бисерът на мисълта на първата дама беше споделен само за приятели във фейсбук, но, за щастие или не, бързо достигна широка популярност. Ето и някои от реакциите:

Ивайло Дичев, културолог:

Ако г-н Радев иска да стои стабилно на публичната сцена, трябва да намери начин да озаптява две агресивни жени: г-жа Йотова и съпругата си.

Елисавета Белобрадова, блогър, създател на сайта "Майко мила":

Е те така става, когато всички щастливо обсъждахте преди месец колко добре е облечена президентшата на срещата на НАТО, а не какво прави там. 
Сега ще слушате поучения за Прайда, за котки с предполагаем ХИВ, за това, че трябва да сме българи, а не космополити, и не забравяйте, че "жената е кроткото, но осезаемо присъствие в живота на мъжа".
Така е. Когато обществото се държи като леля, която лъска обувките на Патриархата, пардон - Генерала, и се радва, когато една жена Е УСПЯЛА ДА СЕ ОБЛЕЧЕ ПРИЛИЧНО на някаква среща, на която е излишен придатък, си заслужава всичко.
Апропо, нали си спомняте, че тя обиди бившия президент на "жена"? 
Та така. 2017 година. Имаме една президентша, която:
1. Смята, че "жена" е обидна дума.
2. Жената трябва да си трае там някъде до мъжа, ако обича.
3. Сравнява гей хората с... българските пенсионери.
4. Съдбата на нейния котарак я навежда на велики умозаключения.

Следващия път, като се появи в общественото пространство, гледайте колко е ситна дантелата на подгъва й, щото то това е най-важното на тоя свят. 
И всички, дето обсъждаха роклята й, не ми се хвалете с академичните, спортни и интелектуални постижения на дъщерите си.
КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА, СТИГА ДА Е ИЗБРАЛА ПРАВИЛНИТЕ ОБУВКИ, ДОКАТО ПРИДРУЖАВА МЪЖА СИ ДО СПИРКАТА ДА МУ ПАЗИ ЗАВЕТ ОТ ДЪЖДА.

 

Мария Спирова, журналист:

Сега прочетох това. Невежото претенциозно кифленство вероятно може някак да бъде извинено у 20-годишна провинциална кокетка без държавни представителни функции. У Десислава Радева е недопустимо. 
Да омешаш по толкова удивително слабоумен начин смъртта на един пилот с котешки СПИН и движението за граждански права на гей хората е проява на терминална глупост и позорно неуважение и към паметта на пилота, употребена по гнусен начин за патетично, логически несвързано мрънкане срещу прайда, и към ветеринарната наука, и към елементарния здрав разум. Бяхте при папата, бе, гуспужа, не знаете ли, че дори той не си позволява вече такива мисловни запъртъци?
#абсурдистан #спретесебе

Виктор Лилов, продуцент и политик:

Из мозъчните протуберанси на една президентша: "Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити." Очевидно да си човек, който подкрепя равните граждански права, ако си хомосексуален или космополит, това автоматично те прави по-малко българин. Разбирам. Българщината юбер алес!

Манол Глишев, поет:

- Джийвз, защо се е разврещяла така котката на Радеви? 
- В момента хваща СПИН, сър.

Ето и интерпретацията на Не!Новините!

Котката на генерал Радева избяга, първата дама искала да я праща на лечение в Чечня

 

БЪЛГАРСКИЯТ БЯЛ ДОМ, БОЯНА - Котката на първата дама на България бе обявена за общонационално издирване преди минути, след като според данни на стопанката ѝ тя е избягала.
Според генерал Деси Радева домашният ѝ любимец Чарли е реагирал остро срещу идеята да бъде пратена за лечение на котешки лагер в Чечня и сърдито е напуснала дома им.
Както е известно, съпругата на президента Радев разказа публично, че се е наложило да изследва котката за котешки СПИН, което мигновено тя асоциира с хомосексуалността, като по този начин волно или не разкри сексуалната ориентация на четириногото.
Първата дама обяви, че щом не желае, няма да праща котката в Чечня и я увери публично, че е спряна подготовката на самолета "Спартан" да бъде боядисан с цветовете на дъгата специално за полета.
"Мац-мац-мац, извинявай, Чарли! Ела си! Изказах се срещу космополитността, защото знаеш, че полудявам понякога, когато се налага да ти чистя космите от пагоните си" - вървеше из махалата г-жа Радева, призовавайки котето ѝ да се върне.