Легендарните музиканти от "Буена Виста Соушъл Клъб" стъпиха за последно на софийска сцена в оригиналния си състав, за да подарят на публиката в препълнената зала 1 на НДК незабравимо преживяване. Размахали крилете на неповторимата си музика, кубинците махнаха от съзнанието на зрителите проблеми и тревоги, пренесоха ги със замах под палещото слънце на Хавана.

Преливащи от енергия въпреки достопочтената си възраст, Елиадес Очоа, Журайро Мирабал, Барбарито Торес и Исус Рамос от оригиналния състав на "Буена Виста", както и останалите виртуози, накараха публиката да ги слуша в захлас. Групата не пропусна да отдаде почит и на своите членове, които вече не са между живите. На видеостена по време на някои от изпълненията течаха кадри с тях, включително с незабравимия вокалист Ибрахим Ферер, който почина през 2005 г., както и с не по-малко талантливия покоен пианист Рубен Гонсалес.

Настроението в залата рязко скочи, за разлика от българските пенсии, когато на сцената се появи огнената Омара Портуондо. Г-жа Портуондо изобщо не се посвени да съобщи, че и на 83 продължава да се чувства секси. Тя бе посрещната на крака от зрителите и с чувствените си изпълнения ги накара да забравят за седалките в следващия час.

За срещата с българската публика "Буена Виста" бяха подготвили някои от най-прочутите си песни - Candela, Mandinga, El Cuarto de Tula, Quizas, Quizas и разбира се, Chan Chan, превърнала се в тяхна визитна картичка. За последното им изпълнение към тях се присъедини и изненадващ гост – Йорданка Христова, известна с любовта си към кубинските ритми и политици. После завесата пред великите кубинци на софийска сцена падна завинаги.