Мениджърите на Кристиано Роналдо и клубът му "Реал" (Мадрид) защитиха футболиста по обвинението на испанската прокуратура за укриване на данъци в размер на 14,7 милиона евро.

Вчера стана ясно, че срещу португалеца вече е заведено дело.

"Няма никаква схема за избягване на данъци. Никога не е имало нещо такова, нито дори намерение да се скрие нещо от държавата", обяви мениджърската агенция "Гестифут", която представлява Роналдо.

Фирмата на прочутия футболен агент Жорже Мендеш обеща, че ще публикува документи и данъчни деклариции на Кристиано, с които да докаже, че делата му са изрядни. Нещо такова вече се случи през миналата година, когато тръгнаха слухове за данъчни измами на най-добрия футболист в света.

Според "Гестифут" може да става дума за объркване, породено от различните данъчни системи в Англия и Испания - преди да премине в "Реал", №7 игра за "Манчестър Юнайтед".

Повдигнатото обвинение срещу Роналдо е за укрити 14,7 млн. евро от имиджови права за периода 2011-2014 г. Разследването е направено от страна на данъчната служба в Мадрид и на тази база прокуратурата повдига обвинение.

„Реал" (Мадрид) има своята пълна вяра към футболиста на отбора Кристиано Роналдо. Ние сме наясно, че той винаги е действал в съответствие с данъчното законодателство, гласи декларация на 12-кратните шампиони на Европа. - Откакто се присъедини към "Реал" (Мадрид) през юли 2009 г., Роналдо винаги е демонстрирал воля да изпълнява данъчните си задължения. Ние сме абсолютно убедени в невинността на нашия играч, който ще докаже правотата си в процеса. "Реал" (Мадрид) очаква, че съдът ще действа максимално бързо, за да се докаже възможно по-скоро невинността на Роналдо.“