Кристиано Роналдо уведомил президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес, че иска да напусне клуба още това лято, гръмна португалският спортен вестник "А Бола".

Футболист №1 в света бил дълбоко обиден заради делото, което испанската прокуратура заведе срещу него за укриване на данъци в размер на 14,7 милиона евро. Роналдо отрече вина, а мениджърите му и клубът го защитиха.

А през ноември миналата година Кристиано подписа нов договор с "Реал", по силата на който трябва да остане при "белите" до 2021 г. Той не криеше, че иска играе на "Сантяго Бернабеу" и след това - докъм 40-годишна възраст.

За момента няма официални реакции на публикацията на "А Бола".

Роналдо е обвинен, че укрил общо 14,7 млн. евро от имиджови права в периода 2011-2014 г. Той използвал схема с "кухи" фирми и офшорки, подобно на големия си съперник Лео Меси, който вече беше осъден условно и глобен в Каталуния.

Нападателят и неговите адвокати имат 30 дни, в които трябва да решат дали той да плати сумата и да избегне съд или да обжалва. Ако избере второто и бъде признат за виновен, го грози присъда. И отново бъркане надълбоко.

От щаба на звездата твърдят, че не става въпрос за измама, а неволна грешка, тъй като данъчните закони в Англия и Испания се различавали и оттам се стигнало до подвеждане. Преди да заиграе в "Реал" Роналдо обличаше екипа на "Манчестър Юнайтед".