Размяната на обвинения за всяване на паника срес вложителите на банките продължава. Задържаният и ден по-късно освободен русенец Венцислав Ангелов - Чикагото изпрати до главния прокурор Сотир Цацаров два отделни сигнала срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и неговия заместник Цветан Цветанов.

"Г-н Главен Прокурор, от 15 юни 2014 г. гражданина (правописът е оригинален - б.р.) Бойко Методиев Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, със своите изказвания се опитва да нагнетява напрежение у нас обикновените граждани, че държавата е банкрутирала, че е необходимо да вземем 5 милиарден дълг от МВФ в евро за стабилизиране на банковата система", пише в началото на сигнала срещу Борисов.

Венци Чикагото прилага доводи от телевизионни предавания - как Владимир Каролев и Емил Хърсев казали по ТВ7, че "банковата система е в абсолютна ликвидност", а малко по-късно Бойко Борисов е казал по Нова тв, че "не можел да каже на гражданите в понеделник да не си теглят парите".

Венцислав Ангелов, който бе арестуван заради свои думи, качени в YouTube, използва социалната мрежа за видеосподеляне и срещу бившия премиер - в сигнала са изредени линковете към 6 изказвания на Борисов от профила му в YouTube.

Още по-странен е сигналът срещу Цветан Цветанов:

"Г-н Главен Прокурор, в края на 2012 година до мен достигна информация, че лично по разпореждане на Цветан Цветанов, изпълняващ по това време длъжността вицепремиер и министър на МВР е разпоредил на служител от МВР да бъде унищожен запис, с който неустановено лице предупреждава, че се очаква бомбен атентат в летище Сарафово".

"Доказателството" в случая е също от YouTube - изказване на самия Ангелов в Кърджали, направено още преди парламентарните избори през 2013 г. Чикагото обаче сега е решил да изпрати линк към своето изказване и на главния прокурор.

Венцислав Ангелов бе арестуван в събота отново заради изказване, качено в YouTube, в което той вещае падане на валутния борд, което било по сценарий на "масони и илюминати".

Досега вече има подадени сигнали в прокуратурата срещу депутата от БСП Антон Кутев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради техни изказвания за банките и финансовата стабилност.