"Има си правосъдни органи, които да се занимават". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос на Клуб Z какво ще бъде отношението му към империята, която в очите на хората се представлява от Делян Пеевски, ако отново е на власт. При управлението на ГЕРБ тази група порастна, а медиите около депутата от ДПС имаха изключително положително отношение към правителството.

На въпрос на Клуб Z как ще коментира твръденията, че и Пеевски, който е депутат от ДПС, има отговорност за банковата криза, лидерът на движението Лютви Местан отговори:

"Определям като минимум некоретни тези обвинения и като спекулации. Напротив, ДПС беше с много ясна позиция по банковата криза, достатъчно отговорна, участва активно при преодоляването на притесненията, защото не бива да говорим за криза. Дадохме своя принос за съгласието".

Първите атаки срещу КТБ започнаха именно от вестниците около Пеевски. 

"Знам какво ме питате. Ще припомня, че някои знакови фигури в българския бизнес аз продължавам да не ги познавам. До вчера проблемът беше в твърденията за съюз между определени хора, сега проблемът е в разлома между тях".

Според Местан проблемът обаче не е в това, защото банковата система не може да зависи от подобни конфликти.

Борисов каза още, че банковата криза не е свършила, защото има вложители от две банки, които чакат да дойде 21 юли. Според него БСП седмици наред са създавали проблеми в банковата система. 

"Понеже разбрах, че г-жа Манолова пак се е упражнявала по мен, нека не забравя, че г-н Станишев ми писа СМС и ме моли да разговарям с Иван Искров в събота, да пратя своите експерти там, да бъдем заедно, да преодолеем кризата и аз направих абсолютно всичко. Когато толкова се радвам, че отмина, защото това са парите на хората, вместо да замълчат, те отново ме връщат към тази тема като се опитват от болната глава да прехвърлят на здравата", коментира Борисов.

От думите му се разбра, че според него само ГЕРБ може да спаси България от идването на МВФ, като заем от фонда можело да се тегли само в краен случай.

"Ако сме ние, на нас ни вярват в Брюксел. Мисля че ще се опитаме без МВФ, с помощта на експертите на ЕК, да се справим. Ако и това не се задейства, после фондът ще дойде", каза още Бойко Борисов.