Григор Димитров приключи на полуфинал в турнира от АТП 500 в "Куинс клъб", Лондон, след драматична загуба от Фелисиано Лопес с 5:7, 6:3, 2:6.

Двубоят продължи два часа и бе прекъсван от дъжд, като и началото му закъсня. Испанецът взе реванш от Димитров за загубата на финала в същата надпревара през 2014 г. Двубоят и тогава бе интригуващ и непредсказуем до самия край.

Балансът от мачовете между двата е 2:2.

Първият гейм вървеше до 3:3, когато се намеси природата. Лопес, който се намира в отлична форма, печелеше с лекота подаванията си, същото не може да се каже за Димитров, на когото бе далеч по-трудно.

Играта бързо бе подновена, последва размяна на сервис геймове до 5:5. Тогава Лопес проби и след това затвърди на нула - 7:5 и 1:0 за ветерана.

Втората част вървеше равностойно до 3:2 за Димитров, когато дъждът отново реши да "поиграе" и този път прекъсването продължи близо час. Лопес изравни, а Григор дръпна с 4:3.

И проби за 5:3 - това бе първият загубен сервис гейм за испанеца от началото на турнира. Българинът бързо довърши нещата на своето сервиране - 6:3 и 1:1.

При 2:1 за испанеца в третия сет първата ни ракета трябваше да спасява 6 точки за пробив в гейм, продължил близо 10 минути. Той се измъкна някак, но не и в 6-ия гейм, когато допусна брейк. Нататък Лопес довърши мача без да даде "ръка" на хасковлията - 6:2 и 2:1 сета.

На финала Фелисиано Лопес ще спори с Марин Чилич (Хърватия), който спечели с 2:1 срещу Жил Мюлер (Люксембург).

За Димитров следва "Уимбълдън", който започва на 3 юли.