Не сте сами, момчета. Не знам кой друг ви е в главите, но поведението ви очевидно не е на здравомислещи хора. Прочетох много думи за назначението на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров за 5 годишен мандат:

наглост, нахалство, подлост, простотия, гьонсуратлък...

Всъщност тази новина на практика ме информира, че този човек все още е главен секретар на МВР. Мислех, че отдавна си е подал оставката след като ръководеният от него хаос в министерството доведе до смъртта на офицера Емил Шарков в Лясковец. Един от най-добрите, казват колегите му.

Очаквах този човек или да е напуснал системата, или да се е почувствал леко неудобно и тихичко да изчаква края на управлението, за да се отдаде на други дейности, в които може би ще му провърви повече.

Очаквах го да се разкае за популистката акция, при която изпрати жандармерията по селата, за да пази хората от кражби. Намаляха ли кражбите? Всеки сам да си отговори.

Очаквах да се е запознал с поне един майстор на ковано желязо или фирма за щори, за да разбере от тях, че хората не са престанали да барикадират домовете си – решетки, високи огради, ролетни щори... Влизаш в нов дом и първо купуваш две неща - телевизор и решетки. Когато няма световно по футбол, само решетки.

Очаквах да е поговорил с някой от охранителния бизнес (не е като да няма такива роднини) и да е попитал колко са хората, които са се отказали от СОТ по домовете си, защото вече се чувстват достатъчно сигурни. Вие отказахте ли се?

Очаквах да открие поне единия подпалвач на колата на колегата Генка Шикерова...

Преодоляхме страха“, беше мотото на това правителство. Преодоляхте и срама.

Днес научавам, че този човек ще остане начело на МВР още 5 години. Бетониран така, че нито президентът, нито следващо правителство да могат да го помръднат.

Сега да чете внимателно: Светлозар Лазаров няма да остане начело на МВР.

Ще го свали следващо мнозинство в Народното събрание, което ще промени по подходящ начин Закона за МВР. Ако следващото мнозинство обаче влезе в съглашение със сегашното и се опитат да запазят подобни назначения, тогава ще го свалят хората на улицата.

Сега пак да чете внимателно: Рано е да сваляте загражденията около парламента.

П.П. Тогава защо го правят? Не са сами, нали вече се изяснихме.