"Г-жа Павлова явно беше забравила, че първият човек, който направи Бойко Борисов кмет, се казва Мирослав Боршош. Тя е от по-късно в ГЕРБ и някои неща сигурно не ги помни."

Така експертът по политически пиар Арман Бабикян коментира пред Нова тв събитията с внезапното уволнение и бързото възстановяване на Боршош като шеф на НДК.

Клуб Z припомня, че през 2005 г. Боршош в качеството си на лидер на младежката организация на СДС бе сред членовете на инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София. Именно това бяха изборите, от които започна шеметната политическа кариера на Борисов.

"Никой не може да отрече факта, че НДК се превърна в територия, произвеждаща култура. Останалата част от разговора е за начина, по който се упражнява управление в държавата", каза още Бабикян.

И призна, че Боршош е направил много за културата.

"Ако културата се е борила срещу бахура, в случая – срещу "гащите", и това е бил спорът, тогава Лиляна Павлова е държала на гащите или пък на чантичките, ако трябва да сме по-актуални. Това ли е битката? Аз не разбрах. Пишеше друго - нещо за обществени поръчки", каза още Бабикян.

Георги Харизанов от Института за дясна политика също заяви, че Боршош е направил много за НДК.

"Носи ли това финансови загуби? Да! Културата сама по себе си очевидно не е печелившо и не е комерсиално начинание. Трябва ли държавата да инвестира в нея? Очевидно да", каза Харизанов.

Според него и Павлова, и Боршош са ценни и затова премиерът е решил да работи и с двамата.