Дългото чакане е на път да свърши. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който влезе в политиката от телевизионния екран, се готви за ново рейтингово тв шоу, което да разтърси задрямалия медиен пазар. Новият политик сам разкрива творческите си планове, публикувайки на партийния си сайт интервю със себе си пред в. "Галерия". В него той казва:

"Вече имам концепция за предаване, което да започна. Търся си телевизия, която да ме приеме и да го продуцира. Имам възможност един път в седмицата в рамките на 2 часа да правя тв предаване, в което да идват обикновени хора и директно да ми задават въпроси. Но искам да идват и хора, които аз бих искал да гостуват. Например Бойко Борисов, Лютви Местан, Делян Пеевски, да си поговорим с тях за нещата от живота."

После Бареков съобщава и правилните въпроси, които трябва да се задават:

"Между другото е добре да зададете един въпрос на Иван Костов и Георги Първанов: кой им въртеше парите през годините? Кой виден финансист си бяха избрали и до колко са верни слуховете, че Първанов, Румен Петков и Красимир Паргов са превъртели около 100 милиона в една известна българска финансова институция? На мен всички ми задават въпроса откъде са ми парите. Аз питам г-н Първанов откъде са неговите?"

В интервюто Бареков внася и свои детайли около връзките на Цветан Василев и Делян Пеевски с политически лидери:

"Ако има политик, свързан по някакъв начин с Делян Пеевски и Цветан Василев, то това е Бойко Борисов. Не съм бил никога свидетел на срещи между г-н Пеевски и г-н Борисов, но през 2009 година, когато Бойко бе избран за премиер, бях негов гост. И там неочаквано пристигна г-н Цветан Василев, след което се усамотиха да водят някакъв разговор. И от двамата съм чувал, че поддържат близко приятелство, говорят по телефона. Мисля, че това не е някаква тайна. През годините Борисов имаше многократни комуникации и с Пеевски, и с Василев. С Пеевски контактите може да са били политически - единият е от ДПС, другият е от ГЕРБ. Но връзката му с г-н Василев е малко по-различна, все пак той е бизнесмен."

Кой кого е финансирал

Преди два дни Бареков обясняваше, че фирмата му "Ноу фрейм" има да получава 700 000 лв. от ТВ7. Сега обаче сумата е набъбнала в пъти:

"Аз съм единственият печеливш от техния скандал (между Цветан Василев и Пеевски) и искам да им благодаря, че не ме намесиха в него. Не е коректно само изказването на г-н Василев, че е помагал за старта на проекта „България без цензура“. Истината е, че моята фирма „Ноу фрейм“ през последните 2 години работеше с „Алегро кепитъл“ и ТВ7. Василев не е бил никакъв в телевизията, поне докато аз бях там. Сега ТВ7 дължи на „България без цензура“ над 5 млн. лева. Това са пари, натрупани през последните години за услуги, които „Ноу фрейм“ е вършела, за да прави продукции като „Къртицата“ и „България без цензура“. Тоест аз имам да получавам огромна сума пари. Оказва се, че Бареков с „Ноу фрейм“ е финансирал проекта си по ТВ7."