Дори и да спечели мнозинство в следващия парламент ГЕРБ е готова на партньорство с други политически сили, дори и на коалиция.

Това каза зам.-председателят на партиярта Цветан Цветанов в ефира на Нова тв. Цветанов обаче направи уговорката, че ГЕРБ би се съюзила само с формации от център-дясното пространство. И категорично изключи "България без цензура" (ББЦ) от този формат. Възможни били преговори с Реформаторския блок и Сдружение "22 септември" на Едвин Сугарев и Евгени Михайлов

"ББЦ е партия, която няма идентичност. Не може да говориш, че искаш народна република и после монархия. Няма структури, гръбнак, идентиност, ценности", каза Цветанов и се съгласи с констатацията на водещия ,че формацията на Николай Бареков била ГМО.

Замесртник-председателят на ГЕРБ бил и убеден, че ББЦ ще последва съдбата на партия ЛИДЕР.

"Убеден съм, че няма да успее да влезе в парламента. ББЦ е моделът на ЛИДЕР, на която малко не й достигна на евровота през 2009 г., а после, месец по-късно, не успя да влезе в Народното събрание. А в нашия случай до предсрочния вот остават даже няколко месеца", пророкува Цветанов.

"Не може в 12 без 5 да се прави една такава реформа", каза още Цветанов относно новия закон за МВР и преназначаването на Светлозар Лазаров за главен секретар на ведомството за следващите 5 години. 

"Светлозар Лазаров може единствено да бъде само един добър помагач на пресцентъра на МВР”, заяви Цветанов и припомни случая Лясковец.

По отношение на войната Делян Пеевски-Цветан Василев пък Цветанов се изкара жертва. Първо посочи, че последиците от тази война отекват вече и в ЕС, а после каза и че никога не е бил отразяван в добра светлина от медиите, включително и тези на семейството на депутата от ДПС. Нямало никаква разлика в отразяването на личността и дейността му от периода докато бе вицепремиер и след сдаването на властта. Атаките срещу него и семейството му били започнали още от 2009 г. (когато ГЕРБ пое управлението).