"Кривата на щастието", бестселърът на Иво Иванов, препълни книжарницата на "Хеликон" на бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша", а авторът часове наред даваше автографи преди и след презентацията - почти до преумора. 

Книгата е сборник с добилите огромна популярност истории на Иванов, публикувани в няколко медии за повече от десет години. Истории, докоснали хиляди читатели. Тематиката е спортна, но далеч надхвърля спортния терен.

Писани от градчето Лорънс, Канзас, където Иванов живее и работи повече от 20 години, тези "писма" разказват за човешкия дух, за игрите на съдбата, за срещите "по пътя"... Главни герои са велики спортисти и личности, идоли на милиони, но също така обикновени хора с техните малки и големи битки с живота. Посланието е позитивно, краят винаги е добър, независимо от това дали историята свършва добре.

Просто защото Иво Иванов е позитивен човек. Заради него книжарницата продължи да стои отворена много след края на работното време. Той искаше да обърне внимание на всеки един от своите читатели и да напише нещо различно, уникално като послание, с автограф на всеки един екземпляр. А опашките се виеха ли виеха...

Иво Иванов дава един от стотиците си автографи тези дни

На презентацията дойдоха известни личности, преподаватели в НАТФИЗ и НСА, спортисти, Васко Кръпката - близък приятел на Иванов... Бащата на автора - професорът по биомеханика Светослав Иванов, затрогващо и с чувство за хумор сподели интересни спомени от детството на неговия син. За да хвърли светлина върху извора на таланта на своя син. Иво не сдържа сълзите си, аплодиран по няколко минути. А някои от читателите му специално поискаха думата, за да споделят личните си преживявания и емоции, които им е донесъл "разказвачът от Америка".

"Кривата на щастието" е на пазара от няколко месеца и продажбите й многократно са надминали очакванията на издателите от "Вакон". А бе представена сега - в Пловдив и София, тъй като винаги по това време на годината Иво се завръща за около месец България, заедно с част от семейството си.

"Фактът, че сме всички заедно с вас показва, че сме съмишленици. Винаги съм казвал, че тези истории се пишат сами. Аз просто ги подреждам и сглобявам, давам им живот. Във всеки от вас се крие по един писател или разказвач, всеки един от вас има своя талант", скромно, както винаги, каза Иво пред десетките си почитатели.

Във вторник той се завръща в Америка. Приятелите му, които го чакат по цяла година и настройват графиците си, за да могат да се видят с него, пак ще го изпратят с тъга. Но и с позитивна настройка, защото Иво ще седне Лорънс, Канзас, дал на света играта баскетбол, за да пише своите истории. Адресирани с много чувство и топлота до България.