От нас се очаква да посочим друг път на България, друг живот на народа си да дадем. Европа е единна силна солидарна, най-вече с гражданите си, а не с монополите и бюрокрацията, обяви лидерката  на БСП Корнелия Нинова на Бузлуджа, където социалистите днес се събраха да честват 126 г. от основаването на партията.

Единният орган за борба с корупцията по високите етажи на властта да е дирекцията на ДАНС. Нека президентът Радев да определи директора на това звено за борба с корупцията и нека неговите членове и колективен орган да избере парламентът с две трети мнозинство, пожела червената лидерка.

Не искаме да сме втора ръка европейци. Не искаме да ядем второ качество храни. Юнкер вчера го чухме да произнася нашите думи и да казва: двойните стандарти в храните са недопустими, значи може България да бъде истински пълноправен член на ЕС, може да й се чува гласът, когато има държавници, партия и народ, който отстоява националния си интерес в общия ни европейски дом, отбеляза Нинова, цитирана от БГНЕС.

За да имаме това самочувствие на лидери в Европа първо трябва да си оправим държавата. Писали сме стратегии България 2020, България 2030 и какво от това. Днес народът ни има нужда от друга стратегия – България – край на прехода и постпреходна справедлива, солидарна и с равни права държава. Нека оттук да започнем и с целия народ да подготвим тази стратегия, която ще сложи край на онзи преход, в който политико-икономическите интереси, монополи, власт и пари разрушиха държавността ни, разрушиха цели системи и доведоха народа до просешка тояга, подчерта червената лидерка.

Тя добави, че е време от думи да се мине към дела. Ще има пари за пенсии, ще има пари за образование, ще има пари за здравеопазване, за читалища и култура, за земеделци и малък и среден бизнес, ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 млрд. лева годишно от вас, заяви Корнелия Нинова. 

"Благодаря ви, че проявихте мъдрост, която лежи на идеология и програма, а не на личното облагодетелстване на 100 души от партията. Благодаря ви, че не позволихте да сме част от управлението на суджука, от новия дълг и от разпродаването на българската земя на чужденци", обърна се кам множеството Нинова.

Порочният управленски модел продължава, единствено БСП може да изведе страната от безпътицата, заявява Станишев в приветствие към събора на БСП на Бузлуджа. От все сърце поздравявам всички Вас за нашия най-голям събор – Бузлуджа! Всяка година тук се събираме десетки хиляди социалисти – стари и млади, студенти и земеделци, работници и служители.

Никога не бива да забравяме, че нашето движение по природа е заредено с надежда, оптимизъм и вяра! А вярата ни "е бронирана здраво в гърдите" и "бронебойни патрони за нея няма открити!", сочи още водачът на ПЕС Сергей Станишев.

Сред привържениците на столетницата на Бузлуджа бе и бизнесменът Георги Гергов, който заяви, че "днес томахавките са заровени".