Прокуратурата в Пловдив пусна от ареста Динко Вълев, който прекара 72 часа зад решетките заради побой над мъж от Първомай и повреждане на телефона му. Това съобщи бТВ.

Динко Вълев е на свобода с мярка "подписка". Мотивът за пускането му от ареста е, че пострадалият е оттеглил жалбата си в полицията.

Известният като "ловеца на бежанци" от Ямбол беше задържан, след като 27-годишен мъж съобщи, че след спор два пъти е ударен в лицето с юмрук от Динко и му е счупен телефонът. Веднага след оплакването на място бе изпратен полицейски екип, който е направи оглед и разпита свидетели. Часове по-късно Динко Вълев бе задържан в ареста с полицейска мярка. По случая бе образувано досъдебно производство за телесна повреда по хулигански подбуди и увреждане.

Вчера Вълев поиска медицинска помощ и бе изкаран от ареста с линейка, защото се почувствал зле от стреса при задържането.

По-рано този месец Динко Вълев попадна зад решетките, след като 43-годишен мъж се оплака, че му е нанесъл побой. След това беше пуснат от ареста. Оплакване за побоя бе получено в полицията от служител на Динко. Вълев има бизнес с цветни метали, разфасоване на автобуси и камиони. Твърди се, че при източване на излишна нафта от бракувано гориво се стигнало до конфликта.

Динко Вълев не отрече, че е посегнал на свой работник, защото се опитал да открадне гориво. Срещу него не беше повдигнато обвинение.