След 21 години на професионалния ринг Владимир Кличко обяви край на кариерата си. В последните си два двубоя украинецът загуби последователно от британците Тайсън Фюри и Антъни Джошуа.

Така вече няма пречка пред мач за световната титла между Джошуа и Кубрат Пулев, може би още тази есен. Щабът на англичанина е запазил датата 11 ноември. Възможна обаче е и 28 октомври. За място на сблъсъка се сочи националният стадион в Кардиф.

Антъни предпочиташе първо да срещне Кличко в реванш и след това Пулев.

Големият шампион Владимир Кличко направи специално изявление в социалните медии.

 

"Като аматьор и професионален боксьор постигнах всичко, за което някога съм мечтал. Сега искам да започна своята втора кариера след бокса, заяви 41-годишният Кличко. - Нарочно изчаках няколко седмици, преди да взема решение, за да съм сигурен, че има достатъчно дистанция от мача на "Уембли". Никога не съм си представял, че ще имам толкова дълга и невероятно успешна кариера в бокса. Изключително благодарен съм за това. Благодаря на всички, които ме подкрепяха, особено на семейството ми, на екипа и на многото ми фенове. Заедно бяхме голяма сила", казва 41-годишният Кличко в обръщението.

Той окачва ръкавиците след 69 мача на професионалния ринг, в които загубите са само 5. Стана професионалист през 1996 г., след като покори олимпийския връх в Атланта, САЩ.

"Сега ще се фокусираме към Кубрат Пулев, коментира Еди Хърн, мениджърът на Джошуа, пред в. "Дейли мейл". - Когато сключихме договор с Кличко, бяхме предвидили, че Антъни ще срещне Пулев, ако не се стигне до мач с Владимир."

Той добави, че от два-три месеца са работили по реванш между Джошуа и Кличко - за 11 ноември в Лас Вегас, и в следващите дни е трябвало боят да бъде обявен официално. Отказването на украинеца обаче е променило плановете.

Кубрат Пулев е официален претендент на IBF - Международната боксова федерация. Ако по някаква причина Джошуа откаже да се бие с него, той ще загуби пояса си.