Лидерът на "България без цензура" се оплака, че през последните дни бил атакуван от подставени лица на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

"През последните дни подставени лица на г-н Борисов проведоха вероломна атака срещу мен, личния ми живот, животa на най-близките ми хора, включително и детето ми. Знам кой стои зад тези гнусни, подмолни и нечовешки атаки. Това са две лица, свързани с политиката и бизнеса", жалва се "новият политик" в предаването Всяка неделя" по Нова тв .

"Този, който е свързан с политиката, води десетки съдебни дела срещу мен, заради това, че оповестих замесването му в десетки политически и икономически убийства по времето, когато заемаше поста главен секретар на МВР и след това. От сега нататък това политическо лице ще бъде назовавано от мен с псевдонима му, с който е известен в системата на службите за сигурност, а именно "Мазния". Вече разполагам с много сериозни доказателства, свързани с българските служби, за участието на г-н Борисов в редица криминални прояви по време на целия преход", повдигна още малко завесата Бареков.

Бареков даде още заявка, че ще се кандидатира като водач в две депутатски листи - в Пловдив и Варна.  

"Чух, че Радан Кънев (председател на ДСБ и говорител на Реформаторския блок - б.р.) се готви за Варна. Надявам се в Пловдив да е някоя по-едра фигура, да си кажем истината в очите", хвърли ръкавицата Бареков.

Председателят на "България без цензура" се закани и лично да попита номинирания за шеф на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер какво мисли за кандидатурата на Станишев за еврокомисар.

Ако пък соцлидерът все пак стигнел до изслушване като кандидат за член на ЕК, то Бареков лично щял да го попита в залата на Европарламента за случая "Хохегер".