През следващите две седмици в електронния магазин на Националната агенция за приходите (НАП) на интернет сайта www.nap.bg ще бъдат обявени над 60 търга за леки автомобили, като най-евтиният от тях е начална цена от 200 лв., съобщи ведомството. Най-скъпият автомобил е БМВ-Х5 със стартова цена, от която ще започне наддаването за него 14 000 лева.

Интернет порталът на данъчните тръгна в края на м.г. Днас той не работеше, като от НАП не бяха открити за коментар.

От електронния портал на агенцията могат да купят не само леки коли, но и апартаменти, товарни возила, парцели, магазини, фитнес, помещения за СПА, атрактивни имоти в зимните и морските ни курорти на цени често по-ниски от пазарните. Това са вещи на длъжници на НАП или конфискувани от държавата активи. От началото на годината до сега в електронния магазин са публикувани общо 3450 обяви за продажба на активи.

Всеки, който проявява интерес да купи имот от НАП, трябва да знае, че за да се включи в наддаването трябва да преведе депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена. 

Списъкът с вещите, които НАП продава, се актуализира всеки ден. В момента най-голям е броят на обявите за продажба на недвижими имоти и на тези за леки и товарни автомобили. В електронния магазин на приходната агенция се продава дори медицинска техника, отпадъци от цветни и черни метали, самосвал, трактори, автобуси, кранове, багери и др.