Настояваме да ни запознаете с конкретната вина на ГЕРБ.

Писмо с такова съдържание е изпратил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов до председателите на двата най-големи синдиката у нас - Пламен Димитров (КНСБ) и Константин Тренчев (КТ "Подкрепа").

Поводът - безпрецедентната остра декларация, с която излязоха в събота давата профсъюза заедно с работодателските организации.

"В случай че не бъдат положени адекватни усилия за успокояване на обществото, ще преминем към радикални действия, като ползваме всички възможни обществени и граждански инструменти преди парламентарните избори", заявявиха в неделя от БТПП, БСК, КРИБ, Асоциацията на индустриалния капитал в България, КНСБ и КТ "Подкрепа" в обръщение към политическата класа.

Те настояха в рамките на оставащото време на 42-рото НС да бъде постигнат консенсус между партиите по големите енергийни проекти, по соразумението за партньорство с ЕС за периода д 2014-2020 и за актуализация на бюджета на здравната каса.

"Във връзка с Вашите медийни изявления от последните два дни за вината на политическите партии за настоящата ситуация в страната, от името на ПП ГЕРБ Ви каним на работна среща. Настояваме на нея да ни запознаете с позицията на КНСБ/КТ "Подкрепа" по отношение на конкретната вина на ПП ГЕРБ за настоящата ситуация в страната", написаха от ГЕРБ на двата синдиката. 

Оттам предлагат среща в сградата на Народното събрание, която да се проведе в най-кратки срокове.