Дете на шест години е простреляло смъртоносно мъж в село Виноградец, съобщава "Фокус". Инцидентът е станал снощи в заведение, като загиналият е негов собственик.

Жертвата е 47-годишният Атанас Тонкев, собственик на ресторант „Градина”.

Голяма компания празнувала рождения ден на момчето. 

Инцидентът с фатален край станал около 22 часа в четвъртък вечерта, а за 24 часа в полицейския арест на РУ на МВР-Септември е задържан 44-годишният собственик на оръжието Лазар Николов Влайков, чичо на момчето. Влайков е председател на общинския съвет в септември, от ГЕРБ. Избран е за втори мандат като общинар.

Малко преди полунощ, след употреба на алкохол, Влайков извадил законно притежавания си боен пистолет "Глок" 45 калибър. Започнала размяна на оръжието, което най-накрая то попаднало и в ръцете на детето. То произвело неволен изстрел, който засегнал смъртоносно собственика на заведението.

Тялото на мъжа е откарано веднага за аутопсия. За случая е уведомена и Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Влайков е задържан за срок от 24 часа, а пистолетът е иззет. Психолог и инспектор от Детска педагогическа стая провеждат разговори с детето.

През януари 2012 г. Лазар Влайков е бил изключен от структурата на ГЕРБ, след като намушкал с нож 40-годишен мъж от Пазарджик. Проблемът възникнал, защото никой от двамата водачи не превключил на къси светлини.

При скандала общинският съветник нанесъл множество порезни рани в областта на гърдите и гърба на 40-годишния Тодор. Мъжът бил опериран и спасен. Тогава Влайков е изключен от структурите на ГЕРБ, но близо година след това той отново кандидатствал за членство и бил приет, защото към момента срещу него не е имало влязла в сила осъдителна присъда. 

По-рано през 2008 г. името на Лазар Влайков е замесено в друг скандал - за побой на свой съселянин.