Министърът на туризма Николина Ангелкова излиза с все по-екстравагантни инициативи, целящи да укрепят имиджа на България като туристическа дестинация и да привлекат посетители в курортите ни. 

Днес от ресорното й ведомство съобщиха, че над 400 000 гости в страната ни, избрани на случаен принцип и разпределени пропорционално в цялата страна, ще получат специални картички.

Те са подписани от министър Ангелкова и гласят на английски "Thank you for choosing Bulgaria" (пр. "Благодаря, че избрахте България"). 

"Това е специален жест, който цели да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята почивка", обясняват от министерството. 

Оттам обаче не съобщават какъв ще е разходът за този "жест". 

Визията на картичката пресъздава облика на пощенската марка, посветена на „2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие“.

Филателното издание ще е посланието на България по време на 22-рата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в китайския град Чънду. 

На лицевата част на картичката са изобразени стенописи от Рилския манастир и Тракийската казанлъшка гробница.

Последните данни на статистиката показват, че близо 5 млн. чуждестранни туристи са посетили България в периода януари – юли, което е ръст от 7,2% процента спрямо същия период на миналата година, допълват от Министерството на туризма.