Бившият здравен министър от първия кабинет на Бойко Борисов - д-р Стефан Константинов, е новият директор на Националната онкологична болница в София (СБАЛО). Консурсът за поста бе проведен през август от Министерството на здравеопазването.

Сред кандидатите за шеф на онкологията освен Константинов  бяха и бившият шеф на Изпълнителната агенция "Медицински одит" д-р Симеон Василев, и настоящият директор на Националния раков регистър проф. Здравка Валерианова. 

Първите двама кандидати са получили най-високи оценки, но тази ва бившия здравен министър е по-добрата -  5.65 срещу 4.78 за Василев.

До избора на нов директор на най-старана и най-голяма държавна болница за лечение на онкологични заболявания се стигна след оставката на д-р Валентин Ангелов. Той бе назначен в лечебното заведение по времето на кабинета „Орешарски". Прокуратурата обаче повдигна обвинение на Ангелов с твърдение, че е по негово време болницата е ощетена с почти 2 млн. лв. заради закупуване на лекарства на много високи цени. Разследването е започнало по сигнал на ДАНС през 2015 г. и според него са заплащани доставки на лекарствени продукти, отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и на медикаменти с изтекъл срок на годност. Разпитани са десетки свидетели, но всички разпитани пациенти са заявили, че са получили лечение, става ясно от материал на бТВ по темата.

След оттеглянето на Ангелов онкологията се управляваше временно от проф. Панайот Куртев.