Днес е силен ден на световния футболен пазар - в рамките на няколко часа бяха обявени два вече отдавна "опечени" трансфера. Първо "Арсенал" се похвали още снощи, че вече притежава чилийският национал Алексис Санчес с договор за четири години. Трансферната сума за "Барселона" е 30 милиона паунда, което превръща нападателят в покупка номер 2 в историята на "топчиите".

Вчера Алексис прекъсна ваканцията си в Испания, за да замине за Лондон, където мина медицински преглед, подписа и позира с екипа на "Арсенал".

Успешният край на тази сделка отвори портата за втора - преминаването на Луис Суарес от "Ливърпул" в "Барселона" за рекордните за каталунския клуб 75 милиона паунда. Двата клуба почнаха преговари още преди световното. Твърди се, че инцидентът със Суарес на световното, когато ухапа Джорджо Киелини от Италия, е намалил цената на уругваеца, защото седмици наред спряганата трансферна сума бе 90 милиона. Вчера ФИФА отказа да намали 4-месечното наказание на Суарес, но има още една инстанция, пред която той може да обжалва - Спортният арбитражен съд.

Алексис Санчес вече е част от "Арсенал"

Ако санкцията остана в сила, Барса ще може да използва Суарес едва в края на октомври, като в периода той няма право да тренира с отбора и изобщо в клуба, а няма право и да стъпва на стадион.

Като част от сделката "Ливърпул" опита да вземе Алексис Санчес, но той отказа да премине "Анфийлд" и предпочете "Арсенал".