Израелската армия продължава да нанася въздушни удари и извършва артилерийски обстрел по Ивицата Газа, в отговор на атаките на терористичната организация "Хамас". Тази нощ са загинали мъж и жена, с което броят на жертвите от началото на операцията на армията на Израел в палестинската територия достигна 172-ма души. Над 1200 са ранените. И двамата са починали след наранявания, получени в резултат на ракетен огън в неделя, когато на място загинаха други осем души. 

Междувременно от Ивицата Газа бяха евакуирани четирима българи по тяхна молба. Посолството ни в Тел Йвив съобщава, че в седемдневната офанзива на Израел няма пострадали наши сънародници. А Външно министерство в София призовава българите да не пътуват до Обетованата земя, ако нямат някаква спешна или неотложна работа.

Над 1200 са ранените в болниците в Газа.

Ракета, изстреляна от палестинската територия в неделя, е повредила електропровод, снабдяващ с електроенергия Ивицата Газа, и е оставила без ток около 70 000 жители на анклава. Но спазвайки инструкциите и личните разпореждания на премиера Биби Нетаняху, електрическата компания няма да праща екипи да отстранят аварията, защото има опасност за живота на електромонтьорите.