„Имаме критичен поглед към закона за корупцията, той се движеше от Меглена Кунева в предишното правителство. Трябва да се прегледа още. Главният прокурор изрази моите опасения. Приемам всичко, което се случва, като натиск отвън".

Това коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров в ефира на бТВ днес. 

"Ако всички институции си вършат работата, няма нужда от тези неща. Това е стремеж да се покажем пред Брюксел. Ние обичаме да се самобичуваме, но всъщност определено не сме на челните позиции, има много по-корумпирани държави. Ако нашата парламентарна група гласува закона, то ще е като коалиционни партньори на ГЕРБ и ако се променят определени точки", каза още Сидеров. 

По думите му Жан-Клод Юнкер е един „забавен и шеговит председател на Еврокомисията“.

Според Сидеров създаването на специална агенция "Антикорупция" би обезсмислило съществуването на ДАНС. 

"ДПС не спират да повтарят, че не е уместно в управлението да има националистическа партия. Има и други държави в ЕС, които се управляват от националистическа партия", допълни Сидеров и даде за пример Словакия, Естония и Австрия (в перспектива). 

В тази връзка Сидеров показа първия брой на вестник „Атака“ от същата дата преди 12 години, в който водещо заглавие е: "Бойко Борисов: Сидеров ще ги отвее всичките".

И като реверанс не пропусна да похвали дипломатическите умения на лидера на ГЕРБ:

"Премиерът направи неща, които не са се случвали от 1912 г. Той е балкански балансьор".

Към коалиционния си партньор Валери Симеонов той се отнесе с по-голямо снизхождение:

"Той няма никакъв опит в политиката. Ще седна на чаша вино и ще му обясня как да постъпва в такива случаи. Много имам да говоря с него, но категорично той не е отправял заплахи. Това, което се случва в момента е заговор срещу патриотичното обединение, което се обособява като партия. Зелени и леви по света искат узаконяване на гейбраковете. Симеонов е човек на действието, а като искаш да свършиш нещо, задължително разбутваш нечии интереси. Всеки, който клати лодката трябва да знае, че тя може да се обърне", коментира той настроенията срещу вицепремиера по повод двусмислените заплахи, които отправи към водещия на Нова телевизия Виктор Николаев.