След първото съобщение за удавен възрастен мъж в с. Полси извор, стана ясно за още поне една жертва на наводненията в Бургаска област. Друг мъж е загинал в с. Ливада, ат рети  в неизвестност.

Областният управител Вълчо Чолаков каза само, че "има жертви". 

Създадена е организация за облитане с хеликоптер на засегнатите от наводненията зони в Бургаска област, за да може да се направи реална оценка на обстановката. Това каза за Агенция "Фокус" комисар Тошко Бързилов, началник "Национален оперативен център" на Пожарна безопасност и защита на населението във връзка с бедствената ситуация в Бургас.

"Навсякъде е сложна обстановката в Бургаска област. Наши служители са на терен още от 03.00 часа и оказват помощ на населението. Включили сме допълнителни екипи от Варна", каза още Бързилов.

До момента има много получени сигнали

Бедствено положение е обявено в община Камено. Заради обилните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки. Най-сериозно засегнати са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково и Черни връх.

На тел. 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, които са поискали евакуация. Множество са сигналите за наводнени къщи, улици и дворове. Екипи на пожарната са на терен, но поради големината и силата на приливната вълна достъпът до пострадалите е изключително труден. На мястото на бедствието от снощи е областният управител Вълчо Чолаков. Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, като в спасителните дейности са се включили и водолази, тежка техника и машина, тип Амфибия.

Населени места, които са без електричество, са Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор. Изпратени са екипи на EVN, но поради наводненията те трудно достигат до местата на авариите. В селата Чукарка и Драганово, община Карнобат, също е прекъснато електроподаването, но авариите не са толкова тежки. Осигурен е достъп до трафопостовете и се очаква всеки момент електричество да бъде възстановено.