ДПС събира Централния съвет на партията за първи път след парламентарните избори днес. Заседанието започна преди минути в София. Според депутата Йордан Цонев, който е част от партийното ръководство, на сбирката ще се обсъди какво мислят структурите на ДПС за новата власт, за управляващата коалиция и поведението на движението в първите 6 месеца от новия мандат.

Темата "вот на недоверие" срещу кабинета "Борисов 3" също е сред темите, увери Цонев. БСП покани движението и другата определяща себе си като опозиционна партия - "Воля", на преговори по тема за вот на недоверие през идната седмица. Според социалистите вотът трябва да е за "корупция", но ако не е насочен срещу конкретни политики, а е за цялостна политика, това ще ограничи възможността на опозицията да иска отново вот на недоверие за период от 6 месеца.

„Не мога да говоря преди заседанието на Централния съвет. Достатъчно ясно ви очертах, това е първият Централен съвет след изборите и ние се отиваме да чуем какво мислят структурите по въпроса за властта, по въпроса за тази коалиция, за действията на властта и действията на ДПС от съставянето на коалицията до днес и бъдещи действия", каза още преди сбирката Цонев. 

Във връзка с исканата от ДПС оставка на вицепремиера Валери Симеонов Цонев посочи, че постоянна тема на ДПС е участието на националистите във властта и ще бъде постоянна, докато тази власт бъде демонтирана.