Драматично издирване на избягал затворник в хърватския град Задар получи невероятна развръзка - 24 часа след бягството той се върна и помоли да го пуснат отново в затвора, съобщава в. "Слободна Далмация".

Трийсетгодишният жител на Задар Пере Ч. във вторник сутринта избягал през прозореца на следствения арест, където бил затворен по подозрения за опит за убийство и кражба с взлом. Полицията веднага започнала издирване, но след по-малко от 24 часа за изненада на всички той се върнал сам, позвънил на вратата на затвора и помолил надзирателите да го пуснат вътре.

Той казал, че е избягал от носталгия към съпругата и малкото си дете. Тъй като в затвора правели ремонт, на прозореца на килията му нямало решетки.
Това не е първият случай на бягство от задарския затвор. Преди три години един затворник успял да изпили решетките и да скочи на двора, но там бил заловен от полицаите.

Още се помни и зрелищното бягство от 2012 г., когато затворник избяга, като се спусна от покрива на сградата по водосточната тръба, дълга 20 метра. Въпреки че слисани минувачи и посетители на близкия ресторант наблюдавали спускането му, той успял да изчезне в градската тълпа. По-късно бил заловен в Карловац, на около 240 километра от Задар.

(БТА)