Звездите на социалните мрежи излизат с едни гърди напред и в света на модата.

Риалити звездата Кендъл Дженър сложи край на 15-годишната доминация на бразилската красавица Жизел Бюндхен в класацията на сп. "Форбс" за най-високоплатени модели в света - постижение, съобщава "Ройтерс".

Кендъл Дженър

Кендъл е начело в класацията с приходи от 22 милиона долара за периода между 1 юни 2016 и 1 юни 2017 г.

При съставянето на класацията "Форбс" отчита печалбите за посочения период от основната дейност на моделите, както и странични приходи от рекламни кампании, като лица на брандове и други.

Кендъл Дженър е сред най-търсените модели в света заедно със сестрите Джиджи и Бела Хадид и е сред най-следваните знаменитости в социалните мрежи - само в инстаграм я следват над 84 млн. Мнозина обаче поставят под въпрос заслугите на модния подиум на 22-годишната манекенка и се питат дали успехите ѝ не са плод единствено на маркетинговия нюх на семейство Кардашиян/Дженър. 

Кендъл Дженър е дъщеря на матриарха на клана Крис Дженър и на бившия олимпийски атлет Брус Дженър, сега Кейтлин Дженър, и е полусестра на риалити звездите, сестрите Кардашиян. Преди през 2009 г. да започнат изявите й на модния подиум, Кендъл се прочува с участието си в семейното риалити шоу, напомня БТА.

След 15 години на върха 37-годишната бразилка Жизел Бюндхен отстава на второ място. Тя е спечелила 17,5 милиона долара. 

Жизел Бюндхен

За първи път в класацията влиза място Криси Тийгън, известна не само с изявите си на модните подиуми, но и в социалните мрежи. 31-годишната съпруга на певеца Джон Леджънд заема третото място с приходи от 13,5 милиона долара. 

След 16-години като модел, пищната красавица Ашли Греъм, размер плюс, попадна за първи път в годишната класация на сп. "Форбс". Греъм - първият модел размер плюс, украсил корицата на сп. "Спортс илюстрейтид", също се радва на последователска маса в социалните мрежи и ги използва като платформа в защита на дамите с пищни форми. Приходите на 30-годишната Ашли Греъм за периода на отчитане в размер на 5,5 милиона долара ѝ отреждат почетното десето място в списъка на "Форбс". 

"Форбс" отчита, че намерилите място в Топ 10 красавици са заработили общо 109,5 милиона долара.