От "Спаси София" организират тази неделя протестно шествие "“#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество".

"Нека заедно извървим пътя до общината на ул. "Московска" 33 и да покажем силното ни несъгласие с начина, по който се управлява нашият град", призовават от организацията.

И изброяват кои са според тях проблемните сфери - некачествените ремонти, замърсяването на въздуха, провалите в областта на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното наследство.

"Не бива да сме безучастни и вечно мрънкащи у дома. Третият мандат на кмета е белязан от поредица скандали, провалени проекти и ремонти, както и вредни за града политики - повишението на цената на билета, недостатъчен и нередовен градски транспорт, аматьорски велоалеи, ремонтите на "Дондуков", "Шипченски проход", "Цариградско шосе", автомобилен хаос и опасно замърсяване, липсата на базова инфраструктура, разрушаване на паметниците на културата, ориенталска визия вместо красива европейска столица… Достатъчно причини да вярваме, че без нов начин на управление София ще продължи да става все по-непоносим град за живот", твърдят от "Спаси София".

Протестът е насрочен за 13 ч в неделя, като ще тръгне от Министерския съвет.