Службата за сигурност на Украйна е прехванала разговор между сепаратисти, в който единият докладва за сваления боинг.

Както се чува на записа сепаратистът Игор Безлер, по прякор Бес докладва на своя водещ командир - полковникът от Главно разузнавателно управление на Генералния щаб на Руската армия Василий Геранин. 

"Току-що ударихме самолет. Групата "Минера". Падна до Енакиево", казва Бес.

След като разглеждат останките сепаратистите разбират, че са свалили пътническа машина. Това става ясно от последващите разговори между "Майор" и "Грък". И става ясно, че самолетът е ударен от Чернухинския блокпост, както казва Майор. По неговите думи боингът се е пръснал на парчета във въздуха, а отломки от него са падали направо в дворовете на къщите в района на мина Петропавловск.

"Накратко това е граждански самолет", докладва Майор. На въпрос на Гърка дали в машината е имало някакво въоръжение, той отговаря: "Изобщо никакво". "Само цивилни предмети, медицински неща, дрехи, тоалетна хартия", добавя той.

Има и разговор малко по-късно на боец с донския атаман Николай Козицин. "За онзи самолет, свален в района на Снежен-Торез. Оказа се, че е пътнически. Падна в района на Грабово. Там е море от трупове, жени, деца. Сега казаците оглеждат всичко там", докладва боецът.

На въпрос на боецът какво прави малайзийски пътнически самолет на украинска територия, Козицин отговаря: "Значи са превозвали шпиони, не знам... Какво ще летят, сега се води война".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Накратко това е граждански самолет", докладва Майор. На въпрос на Гръка дали в машината е имало някакво въоръжение, той отговаря: "Изобщо никакво". Само цивилни предмети, медицински неща, дрехи, тоалетна хартия, добавя той.

Има и разговор малко по-късно на боец с донския атаман Николай Козицин. "За онзи самолет, свален в района на Снежен-Торез. Оказа се, че е пътнически. Падна в района на Грабово. Там е море от трупове, гени, деца. Сега казаците оглеждат всичко там", докладва боецът.

На въпрос на боецът какво прави пътнически самолет на малайзийските авиолинии на украинска територия, Козицин отговаря: "Значи са превозвали шпиони, не знам... Какво ще летят, сега се води война".