Полицията в САЩ е убедена, че е заловила проститутка, убила един от шефовете на интернет гиганта "Гугъл", предаде Си Ен Ен.

26-годишната Аликс Катрин Тикълман бе задържана преди седмица в Санта Крус, щата Калифорния. Прокуратурата я обвини, че е убила със свръхдоза хероин 51-годишния Форест Тимъти Хейс през ноември 2013 г. Жертвата е женен, баща на пет деца.

Форест Хейс бил открит мъртъв на яхтата си.

Аликс отрече обвиненията при явяването си в съда на 16 юли. Прокурорът постанови тя да остане в ареста, тъй като не бил сигурен, че ще дойде отново в залата. Той отхвърли искането на адвокатите на жрицата да бъде намалена сумата за евентуалното й пускане под гаранция, която в момента възлиза на 1,5 милиона долара. Следващото й явяване в съда ще бъде на 20 октомври. Тя е обвинена също така за проституция, притежаване на наркотици и унищожаване на улики. 

Полицаите заловили Тикълман с хитрост. Служителите на реда й определили среща от името на богат мъж в скъп хотел. Те й обещали заплащане от $1000 за сексуални услуги. Красавицата се хванала на въдицата и сама паднала в капана.

Форест Хейс работил преди в компютърните компании "Сън майкросистемс" и "Епъл". След това става изпълнителен директор на "Гугъл Х" - подразделението на "Гугъл", в което се разработват очилата с добавена реалност "Гугъл глас" и други нови продукти. 

Той се запознал с Аликс Тикълман чрез сайта SeekingArrangement.com. Това е място, в което богати възрастни мъже търсят млади компаньонки за сексуални удоволствия срещу солидно заплащане.

Така Хейс се запознал с Тикълман, която следвала журналистика, но същевременно работела като манекенка. Самата тя казва за себе си, че е специалист по грим, модел и танцьорка.

През ноември 2013 г. шефът на "Гугъл" бил открит мвъртъв на яхтата си в залива край Санта Крус. Наблюдателните камери заснели жена, намираща се до него в последните му мигове, която си тръгва, без да му помогне. Полицията е убедена, че това е Аликс Тикълман.

На видеозаписа се вижда как жената - вероятно Тикълман - инжектира хероин на Форест Хейс, намирайки се заедно с него на яхтата му„ След инжекцията тя събира вещите си, включително спринцовки и игли, и изчезва от кадъра. Докато си събира нещата, тя няколко пъти прескача неподвижното тяло на Хейс и допива чаша вино. Вижда се, че шефът на "Гугъл" получава пристъп, но вместо да се опита да му помогне или да извика бърза помощ, жената му слага наркотика.

Случаят отново повдигна на дневен ред въпроса за съществуването на сайта за запознанства между възрастни мъже и млади компаньонки, отбелязва Си Ен Ен. Тези момичета в САЩ се наричат "сладкишчета". Те си уреждат доста добра финансова издръжка от кавалерите, почти всички от които имат многодетни семейства. Не са редки случаите, когато едно такова "сладкишче" си изкарва своего рода месечна стипендия, достигаща до 5000 долара.

Атена Рийс и Лари Бигъм - адвокатите на Аликс Тикълман, разговарят с журналисти пред съдебната зала.