Лидерът на БСП Корнелия Нинова не отговори на конкретния въпрос дали при приватизацията на "Техноимпекс" е платена само 10% от цената. Подобни критики отправи бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров. Според неговите твърдения при приватизацията на дружеството са платени 70 хил. долара, а то е струвало 700 хил. долара.

Единственото, което каза Нинова пред Нова тв е, че това твърдение не е вярно. Кое е вярното обаче тя не отговори. Каза само, че по сделката са се произнесли компетентните органи.

"Това не е вярно. Кой трябва да каже дали съм извършила престъпление, Антон Тодоров ли? Извънреден съд ли ни правят ГЕРБ", попита Нинова.

И припомни, че и Тодоров, и Тома Биков, които са основните говорители на ГЕРБ по темата, са имали книги и публикации, в които са критикували Бойко Борисов.

"Произнесли са се компетентните органи, не аз, не Антон Тодоров. Тези компетенти органи са Върховната касационна прокуратура, Софийска градска прокуратура, които казват - няма престъпления. Няма сключена неизгодна сделка, няма неизпълнение на сделката. Казано е, че от проверката и финансовата ревизия се налага изводът, че при осъществяването на сделката са спазени необходимите процедури", заяви Нинова.

На въпрос как е станала собственик на активи в "Техноимпекс", тя заяви, че дружеството е купено от друго дружество, в което участват 28 човека акционери.

"Тези 28 човека сме акционери в РМД, с което купуваме "Техноимекс". Собсвтеността е на РМД, ние като акционери имаме дялове", обясни Нинова.

И допълни, че за учредяване РМД-то всеки от тези 28 души е дал около 5 хил. лв. 

"80% от българите смятат, че приватизацията е била разбойническа и преходът е отнел ммого. Затова да го сложим целия на масата, да го ревизираме. Който е направил разбойническа приватизация, да понесе отговорност", заяви Нинова.

И отбеляза, че трябва да се разследват и концесиите, обществените поръчки, силовите групировки.

"Идеята за приватизацията е сведена до "Техноимпекс". Това е стъпка за омаскаряване на опозицията. Ако се търси истината, трябва да си говорим за БТК, за ЕРП, за общински имоти, за Химко", каза ощ Нинова.

Тя изтъкна, че БСП е дала оценка на прехода и приватизацията, а "ГЕРБ сега се сетиха". И тази оценка е отрицателна.

"Като чуха за концесии и силови групировки, се разбягаха като мишоци".

Така Нинова коментира отказа на останалите парламентарни партии за лидерска среща за прехода. И спомена допълнително Си Банк и Пампорово.

Нинова допълни, че БСП е внесла искане да бъде изслушан от парламента шефа на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков. Това би трябвало да се случи, тъй като опозицията има право да вкарва точки на първото пленарно заседание за месеца. Преди време Рашков заяви, че има данни за незаконно подслушване на политици, магистрати и журналисти.

"Чуваме, че от ГЕРБ ще направят всчко възможно да не го допуснат в зала. Това е нарушаване на всяка демокрация", заяви Нинова.

Тя декларира, че БСП няма да участва в писане на закон за царските имоти. И заяви, че този въпрос трябва да се реши в съда.

"Говори се за някакви сделки, договорки. Имоти срещу влияние", каза Нинова.

И попита дали, докато са били в Саудитска Арабия, Борисов и Симеон Сакскобургготски са говорили за приватизацията на БТК и ЕРП.

Нинова каза още, че има частна охрана заради заплахите, които се появиха срещу нея. Тя повтори, че отказва да ползва НСО.