Холандският колоездач Мартин де Йонг се спасил на два пъти за 4 месеца от гибел, като в последния момент се отказал да лети с двата катастрофирали малайзийски самолета, пише испанският в. "Марка".

Де Йонг се състезава за малайзийския отбор "Ти Ес Джи".

На 8 март той участвал в състезание в Азия. Хорандецът имал билет за самолета "Боинг 777", изчезнал с 239 души на борда при  неизяснени обстоятелства след излитането му от Куала Лумпур за Пекин. Тази машина не е открита и до днес.

Сега Де Йонг си бил за кратко в родината. Той участвал в състезания, но отпаднал рано и тръгнал да се връща за Малайзия. Колоездачът си купил билет за самолета - по ирония на съдбата също "Боинг 777", излетял на 17 юли от Амстердам за Куала Лумпур с 298 души на борда. В последния момент обаче холандецът си намерил по-евтин билет и сменил полета. А машината падна в Украйна, свалена вероятно от ракета. Загинаха всички пътници и членове на екипажа.

И докато Мартин де Йонг има сериозен повод да празнува, съвсем друго е настроението на австралийката Кайлин Ман.

На 8 март Кайлин Ман загубила брат си Род Бъроус и съпругата му Мери. Двамата летели с изчезналия на 8 март и неоткрит досега малайзийски боинг. А в падналия в Украйна самолет пътували осиновената й дъщеря и зетят на госпожа Ман - Мери и Албърт Ризк.