Въпреки перспективата да остане без коалиционен партньор, лидерът на България без цензура" Николай Бареков намери сили в себе си и отново атакува бившия си идол Бойко Борисов. Реши отново да го "страхува" с люти закани, че ще разкрие тъмното минало на лидера на ГЕРБ, в което Борисов е замесен в убийството на Илия Павлов.

Според Бареков днешната връзка на Борисов с ДПС се корени точно в криминалното му минало преди и след 2001 г. 

„Разполагам със сериозни, оригинални документи за тежки престъпления, вършени през годините от тези две партии. Ако те продължат с пресата върху мен, гарантирам, че ще стане много интересно. Готов съм в българския съд да предоставя доказателствата, с които разполагам, че Борисов се е занимавал с криминални деяния“, съобщи Бареков пред радио "К2". По думите му това са доказателства от службите за сигурност и МВР за пряко участие на Борисов в убийството на Илия Павлов. „След това ситуацията се повтори с Цветан Василев. Единият е физически труп, другият – икономически“, посочи новият евроконсерватор.

„След изказването на Йовчев миналата седмица, сезирах прокуратурата и поисках Цацаров да провери тези факти. Лично след това заявих, че съм готов да бъда разпитан, но никой не ме е потърсил досега“, добави той.

Преди седмица между Бойко Борисов и вътрешния министър Цветлин Йовчев имаше остра размяна на реплики за това кой носи вината за кризата с КТБ.  Борисов направо призова ръководствата на БНБ, ДАНС и на МВр да бъдат арестувани като виновни за източването на банката.

"Интересно е, ако по неговите думи МВР си беше свършило работата и беше разкрило това източване, кой щеше да бъде арестуван – познайте от три пъти. По отношение на идеите му и призивите му към прокуратурата искрено се надявам, че никога няма да живеем в общество, в което един бивш охранител с връзки, с лица, свързани с организираната престъпност, ще арестува, ще обвинява и ще издава присъди. Мисля, че сме отминали тези времена и бих посъветвал Бойко Борисов да не ми използва името напразно”, отговори Йовчев тогава на лидера на ГЕРБ.

Ден по-късно новият политик се закани, че ще даде Бойко Борисов на Сотир Цацаров. Причината е, че лидерът на ГЕРБ е извършил престъпление, след като е отказал „да участва в изработването на национален консенсус за възстановяването на парите на българските граждани и структуроопределящи предприятия, ограбени от КТБ“.
Според Бареков тези действия на експремиера били умишлени и че с тях той показвал връзките си с подземният свят.

Бареков нарече пълзящ преврат в държавата случващото се в КТБ и опасността да не бъдат възстановени парите на бизнеса.

„Защитавам правото на всеки човек да получи справедливост. Дори Василев да е най-черният човек в момента, преди години беше най-обикновен гражданин. През годините ДПС и ГЕРБ мощно са го използвали“, твърди Бареков.

След това БСП зави към Цветан Василев, ДПС и ГЕРБ застанаха зад Пеевски. Това са очевидни неща. Кабинетът „Орешарски“ започна като правителство на БСП и ДПС, подкрепено от „Атака“ и ще завърши като кабинет на Борисов и Местан, на ДПС и ГЕРБ, смята лидерът на ББЦ. От ДПС били "политически безсрамници, които купуват ромски и български гласове с цел позабравеният месия Бойко Борисов да се върне на власт".

Медиите също не бяха пощадени. Те работиха упорито за това, посочи той и изтъкна, че с днешна дата „България без цензура“ е единственият опонент на завръщането във властта на лидера на ГЕРБ. Бареков удобно пропусна дълги периоди от биографията си, в които като лице и директор на Тв7 се обясняваше неуморно в любов на Бойко Борисов и пропагандираше политиката на ГЕРБ.

 "Който е с мен, е против ДПС и ГЕРБ. Който е против мен, защитава интересите на ДПС и ГЕРБ“, подчерта лидерът на ББЦ като не особено оригинално перифразира основния принцип на всяка тоталитарна власт:"Който не е с мен, е против мен".

Бареков предупреди, че ако ДПС стане втора политическа сила, това ще бъде истински шок за българския народ. „Аз съм тежък, последователен и непримирим противник на тази крадлива, долна, изключително развратна партия. Това е партията, която създаде най-големите бизнеси и след това ги унищожи. С парите от тези бизнеси тя си позволява да разврати българския народ, купувайки масово избиратели - цигани и българи. Аз ще остана последователен противник на ДПС и ГЕРБ и ако се наложи, ще отида в опозиция с БСП. Ако ДПС се води опозиция в следващия парламент, това ще бъде един маскарад, защото тя ще подкрепя политиката на ГЕРБ“, смята лидерът на ББЦ.

Според него след ерата на Станишев и Моника, който и да оглави БСП, тя няма да може да се събуди от нокдауна, в който изпадна. „ДПС ще направят всичко възможно да бутнат ГЕРБ към властта, след това да направят двойна коалиция и вероятно ще бъдем с БСП заедно в опозиция“, предрече Бареков, който малко преждевременно преди изборите се вживя в ролята на непримирим опозиционер. 

Наскоро към многобройните лица на новия политик се прибави и още едно - на баща на Александър, втори син на Бареков.