„Една година се говореше за т.нар. златен пръст на "Атака", а се оказа, че „златният пръст“ е на ГЕРБ и Бойко Борисов. Сега именно той бави парламента, не влиза на заседания и правителството продължава да функционира".

Това заяви пред Дарик радио водачът на „Атака“ Волен Сидеров, който известно време беше изчезнал от публичното пространство, след като обяви, че групата му напуска парламента. Според него „актуализацията на бюджета не е важно и съществено нещо“. Този факт бил обсъден „на седянката при президента“.

„Не бих актуализирал бюджета, за да спасявам банка, бих актуализирал, за да се увеличат пенсиите и други важни неща", каза той.

Сидеров предлага в КТБ да се направи „изключително независим одит - къде са отивали кредитите, източвани ли са пари и оттам нататък вече има прокуратура“. Който се бил полакомил за висока лихва, трябвало сега да си носи последствията.

Председателят на „Атака“ коментира и трагедията с малайзийския самолет, който падна над Украйна, заявявайки, че става въпрос за американска провокация и той няма да промени отношението си към Русия.

„Това е схема, изработена от американските ченгета, изпълнена от техните марионетки в Украйна. Два дни преди тази случка президентът Путин в Бразилия съобщава намерението да се направи от държавите от групата БРИКС, освен икономически съюз, да направят и валутен съюз. Това значи тежък удар по системата за печатане на долари без покритие. Цялата система щатската, която държи света, доминира над света чрез своя долар, срещу това се изправя един друг валутен фактор. Те заявиха това намерение преди няколко дни. Изведнъж след два дни се случва разтърсващо събитие - свален пътнически самолет", каза Сидеров. И добави, че: „Евразийският проект е проектът на бъдещето“.

Целта била целият свят да се възмути от Русия, а подобни провокации вече били правени и с други огромни терористични актове. Версията на Сидеров е друга:

„Има данни, че е отклонен от курса от украинските въздушни власти. Има данни, че този самолет е бил подобен като мащаб и показатели със самолета на Путин, който лети горе-долу по същото време, даже са се разминали над Полша двата самолета за кратко. Въобще има доста подозрения, че може би мишената е била самолетът на Путин. Другото подозрение е, че това е направено нарочно, за да бъде обвинена Русия".