Вицепремиерът Валери Симеонов избухна срещу премиера Бойко Борисов в ефир. Повод за недоволството на Симеонов бе отлагането на разширяването на ски зоната в Банско.

"Не виждам съдействие на Борисов по отношение реализацията на втори лифт. Премиерът компрометира и саботира, директно, в очите ни моето предложение за промяна на концесията в Банско. В Програмата за управление пише, че трябва да се развива туризмът, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират."

Това заяви пред телевизия Би Ай Ти вицепремиерът. Става въпрос за отлагането на точката за разширяване на ски зоната в Банско по време на заседанието на правителствто миналата седмица. Симеонов изтъкна, че той е подготвил точката за промяна на концесията. Според него единият вариант е премиерът да се е уплашил от зелените.

"Разбрах, че Борисов е пуснал есемес на Тома Белев в 10 ч. сутринта, че точката за концесията ще бъде отложена и събралите се на сбирка пред Парламента две семейства  Тези глупаци веднага се похвалиха във фейсбук. Аз не още не съм пуснал точката - получих съобщение", каза още Симеонов.

И изтъкна:

"Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерския съвет. Много възлова дата, много важна дата. Много варианти има. Всичко е възможно да стане, Какъв е смисълът от едно управление? Да не мислите, че аз съм от тези, дето слушкат и папкат и искат да си начешат егото!? Дошъл съм в политиката да свърша нещо. И като не мога да го свърша, възниква екзистенциалният въпрос - какво правиш, г-н Симеонов, в политиката, след като ти връзват ръцете? Не искам да го виждам (Борисов - б. р.) след това изработване, което направи."

Симеонов показа снимки, на които се виждат огромни опашки за лифта. Той не подмина и министъра на туризма Николина Ангелкова, с която отдавна е в конфликт.

"Министър Ангелкова говори едни обширни и напоителни глупотевини относно моето предложение. Не мога да я коментирам", заяви Симеонов.

Не забрави да разкритикува и лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Кой я слуша тая въобще? Това е една жена, която ежедневно доказва прозвището си г-жа Лъжа – нея ли да коментираме", попита Симеонов.

Той бе лаконичен за вота на недоверие, който БСП и ДПС ще внесат:

"Аууу, какъв ужас! Нищо няма да направят – ще чакаме до 17-и януари, пък тогава да коментираме има ли смисъл този вот."