Преди дни карикатуристът Христо Комарницки призова публично в предаването „Съдебен спор“, което се излъчва по Нова телевизия, „управителите на фирма "Национална дистрибуция" АД и техния господар Делян Пеевски, които злоупотребяват с монополното си положение и възпрепятстват разпространението на нашето издание".

Съиздателят на „Прас-прес“ неведнъж е споделял за невъзможността да разпространяват нормално изданието си заради овладяването на тази дейност от депутата от ДПС Делян Пеевски.

По време на излъчването на предаването тази сутрин, Комарницки попита във фейсбук страницата на „Съдебен спор“ какво се случва с неговия случай.

"Уважаеми г-н Komarnitski, трябва ръководството на Нова телевизия да ни командирова до най-екзотичните кътчета на света, за да търсим ответника по Вашето дело", отговаря представител на предаването във фейсбук.

Отговорът:

"Ще сложим кукла на негово място (вероятно има предвид Пеевски – б.р.), но пък ще заведа Ж.Игнатов (репортерът на предаването – б.р.) в дупката на мишоците от „Национална дистрибуция”. Уверявам ви, гледката ще си струва", отговори карикатуристът.

Последва по-конкретен отговор:

"Молим, напишете искане до изпълнителния директор на "Нова Броудкастинг груп" г-н Дидие Щосел и го входирайте в деловодството на Нова телевизия. При положителна резолюция веднага ще се отзовем на сигнала Ви".

След което Христо Комарницки реагира:

Всички участници в предаването ли минават през тази процедура и одобрението на г-н Щосел? Анонсът ви в ефир не споменава такова нещо".

Така тази кореспонденция спира. Засега.

Случаен "минувач" се намесва в разговора:

"Откога хотел Берлин се намира на най-екзотичните кътчета по света? Айде да не се излагаме, кажете просто,че ви е страх!"