"Много!". Така бившият зам.-председател на "България без цензура" Ангел Славчев отговори на въпроса "Колко пари се въртят в ББЦ?".

Ден след като изпрати открито писмо, с което напусна партията, Славчев бе гост в студиото на бТВ. Той отново нарече Делян Пеевски реалния председател на партията, а Николай Бареков - само формалния.

"От къде идват парите? - От Кой", лаконично обясни Славчев.

Според него спонсорът на партията не се е променил от самото начало, но дълго време той вярвал на Николай Бареков, че лично финансира кампанията за европейските избори. Славчев попита и защо прокуратурата мълчи, след като има подадени сигнали за финансирането на Бареков.

"Не познавам г-н Пеевски, не съм го виждал през живота си, но г-н Бареков се чува редовно с него", допълни Славчев.

Довчерашният зам.-председател на ББЦ обяви, че е направил показания пред нотариус, изпратил го е в чужбина, всичко било в сейф.

"Има опасност за мен, за моята сигурност, за семейството ми", каза той.

Ангел Славчев сподели, че знаел "маниера на работа на г-н Бареков". Спомена за случаи, когато Николай Бареков пращал здрави хора да посъветват някого нещо, но не навлезе в конкретика.

Популярният като Ангел Че не отрече, че е получавал огромни суми пари за предаването си в управляваните от Бареков телевизии. Вчера новият политик попита дали промяната в настроението на Славчев не е свързана с факта, че вече не получава по 9 хиляди лева на месец за "нискорейтинговото си предаване". Бареков каза още, че общо в сметката на Славчев са преведени 850 хиляди лева.

"Никога не съм бил на заплата при г-н Бареков или в някоя от фирмите от обръчите около него", реагира Славчев.

Той не отрече обаче, че фирмата му е получавала въпросните пари и даде друго обяснение - неговата фирма предложила бизнес план на Бареков. В екипа му работели 40 човека, нямало "човек на заплата под 1000 лева".

Главният секретар на ББЦ Стефан Кенов, когото Славчев обяви за човек на ДПС заради факта, че баща му е кмет на Сунгурларе от ДПС, отрече да има някаква зависимост от партията на Лютви Местан.

"Г-н Пеевски никога не съм го виждал в живота си", каза той по телефона в предаването на бТВ.

Той разказа, че "Ангел се опитваше да имитира Николай, доста от колегите му се подиграваха за това".