Сериалите са най-бързо развиващият се телевизионен жанр и съвсем логично се превръщат в изключително скъпи и мащабни проекти. Списание Time реши да нареди седемте телевизионни поредици, за чието производство са вложени най-много нули в историята.

Короната

Най-скъпата серийна продукция е на Netflix и разказва за живота на Елизабет II. Първият сезон излезе 130 милиона долара – абсолютен рекорд в историята на сериалите.

 

Откачането

Първият сезон от сериала на Netflix с участието на сина на Уил Смит – Джейдън, бе от 6 епизода и с общ бюджет от 120 милиона долара.

 

Спешно отделение

Третата му позиция хич да не те изненадва – участват звезди като Джордж Клууни, Антъни Едуърдс и Шери Стрингфийлд. Медицинската сага гълта по 13 милиона долара на епизод.

 

Приятели

Докато всички в списъка пръскат бюджет предимно за специални ефекти, качество на картината, на звука и т.н., а тук говорим за тлъсти актьорски хонорари. Един епизод излиза не по-малко от 10 милиона долара.

 

Игра на тронове

Отново продукция на HBO, която гълта по 10 милиона долара на епизодче. За разлика от Рим (за когото ще стане дума след малко) обаче, тази жъне могъщи успехи и си заслужава всеки цент.

 

Рим

Историческата лента на HBO струва по 10 милиона долара на епизод – щедро, като по Римско време.

 

Осмо чувство

Американската комедийна драма, от която вече видяхме 8 сезона, излезе нито повече, нито по-малко от 9 милиона долара на епизод. Дотук са произведени над 120…