Продължава разследването на петорното убийство в Нови Искър. Цяла нощ полицията е правила огледи на къщата, в която бяха открити телата на петимата застреляни. Днес отново ще има огледи. 

Жертвите са мъж на средна възраст – Неделчо Юнаков, неговият син Георги (20 г.), доведената му дъщеря Нанси (16 г.), приятелят на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.).

МВР вече обяви за издирване 44-годишната Кети Кюхова. Тя е майка на 16-годишната Нанси и втора жена на Неделчо Юнаков. Кети Кюхова притежава фирма, която се занимава с внос и износ на стоки, съобщи Нова тв. Не е ясно дали жената се издирва като заподозряна или като свидетел. Обявен за издирване е и автомобил – джип BMW Х5, собственост на семейството.

Оръжието на престъплението също още не е намерено. Късно снощи стана ясно, че убитите са застреляни с по един куршум. Информацията изнесе главният прокурор Сотир Цацаров, който беше на мястото на местопрестъплението. 

Никой от фамилията не е имал криминална регистрация, съобщава бТВ.

По информация на bTV убитото 19-годишно момче е притежавало законно оръжие – газов пистолет, но с него не е извършено престъплението.

Семейството е живяло в къщата в Нови Искър от година и половина, след като се преместили от София. Убитото момиче е учело в местното училище, но децата разказаха, че не са я познавали добре.

Според съседи не роднина на един от убитите е подал първоначалния сигнал в полицията. Хората твърдят, че деца са търсели свои приятели в къщата и са попаднали на труповете, след което са се обадили в полицията.

Първоначалният оглед на местопрестъплението е приключил към 3:30 ч. през нощта, а всеки момент ще бъде извършен втори оглед – на дневна светлина.