Георги Кадиев се кандидатира за лидер на БСП на конгреса на партията на 27 юли, съобщи самият той в своя профил във фейсбук:

Имам номинации за председател на БСП (София, области Бургас, Велико Търново, Разград, Плевен и т.н.) и официално обявявам, че приемам номинацията и ще се състезавам на конгреса на 27 юли. Кандидатирам се, за да променя БСП. Кандидатирам се, за да извървим пътя към силна, модерна, про-европейска лява партия... 
Промяната на БСП е моето задължение и моята мисия. Аз така променям България. И нека всеки от вас, независимо от политически убеждения, намери своя начин да променим България. Това е нашата държава и ние я обичаме, пише той.

Преди Кадиев да обяви своята кандидатура, депутатът от БСП Корнелия Нинова, която е номинирана за председателското място уточни пред Би Ти Ви, че към момента кандидатите за лидер на БСП са седем. До момента са огласявани още посочения от Сергей Станишев за негов наследник Драгомир Стойнев, Мая Манолова и Михаил Миков.

Според Нинова в момента БСП е в криза - и идейна, и организационна, а форматът "Коалиция за България" е изчерпан в сегашния му вид.

"На тези избори отиваме без АБВ", заяви Нинова.