Икономистът Владимир Каролев и активистът, участващ в протестите за защита на Пирин, Асен Генов влязоха в остра словесна схватка тази сутрин по Нова тв.

Поводът бе спорът за втория ски лифт в Банско.

Според Генов това, което става в Банско, е олигархичен модел. Само десет дни на сезон имало задръствания. Решението на правителството за втория лифт е в нарушение на няколко закона, смята Генов. И заяви, че вместо да се строят съоръжения, можело пътят до пистите да се даде на концесия и туристите да се извозват с електробуси, за да се пази природата.

"Явно гледаш Пирин от жълтите павета", контрира Каролев, който е и запален планинар.

И нарече опонента си "паркетен еколог". На което участникът в протестите за защита на Национален парк "Пирин" отвърна, че икономистът не е стъпвал в Банско.

"Протестът за защита на Пирин е политически. Част от протестиращите са кандидат-депутати. Има опит да се спре развитието на зимния спорт у нас", смята Каролев.

Той изтъкна, че в една значително по-малка страна като Словакия има няколко пъти повече лифтове, писти за ски и друга инфраструктура за зимни спортове.

Асен Генов обвини Каролев, че имал интереси в Банско, защото имал запориран хотел в курорта. И обеща да покаже документи за това. В резултат икономистът явно излезе от равновесие и започна да говори на висок тон:

"Ти нормален ли си, бе? Ти в час ли си? Ти не ходиш на избори, а си се пришил там. Нямам запориран хотел. Кухите зелено-червени тикви, като нямат аргументи - говорят глупости."