Първите кокичета за 2018 г. вече се появиха в Благоевград, съобщи БТА. Пролетните температури през декември и януари дадоха възможност на нежните бяло-зелени предвестници на красивата пролет да пробият земята и да покажат своята хубост още сега, през топлите слънчеви дни на първите зимни месеци. 

Кокичета се появили в двора на сем. Венера и Трендафил Манчеви в Благоевград. Съпругът Трендафил разказа пред репортер на БТА, че кокичетата са ги зарадвали в двора им още през декември. Заедно с тях семейството с радост посрещнало и настъпването на Нова година. 

През минали години гроздовете от кокичета са били повече от сега, но и малкото носят същото ведро настроение и предизвикват усмивки. За цветята се грижи най-вече съпругата Венера. Те съжителстват обикновено и с някои животинки - играчки, които красят градинката на двора - пчели, щъркели и други птичета, които също носят пролетно настроение. Сега са прибрали повечето заради белите на съседските котки. Иначе по думите на Трендафил всяка година е така, пише БТА.