Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да има някакви зависимости от Делян Пеевски. Той бе попитан няколко пъти от водещата на Нова телевизия и всеки път отговаряше без да спомене името на депутата от ДПС. Поводът за въпросите бе позитивното отношение, което медиите около Пеевски отскоро демонстрират към Борисов.

„За да няма никакви такива спекулации, от които вече ми се повдига, защото когато стояха пред дома ми и когато ми разболяха детето, никой не излезе да ме защити. Нито от „Протестна мрежа“, нито вие, нито който и да било. Аз сам си понесох всичко. Данъчни проверки, данъчни ревизии, прокуратура, всичко. Изведнъж сега от последната седмица не пишели лошо. Аз ги моля от вашия екран – пишете пак лошо, за да са доволни в Нова телевизия, които уж са моя собственост“, обясни разпалено бившият премиер.

Според него сега се виждало, че на протестиращите от февруари миналата година „какви милиони са раздавани от тази банка и от тези хора“. Ако имал връзка с Пеевски и Василев, те нямало да причинят това на ГЕРБ, мотивира се Борисов.

Хайде да не се втилясваме в това че, видите ли, някой писал или не писал в последната седмица или две, или едикво си“.

Бойко Борисов декларира, че решенията в ГЕРБ ще се взимат само от него и неговите заместници и „абсолютно никой не може да повлияе“.

Бившият премиер обеща да остави ГЕРБ в опозиция, ако партията не спечели самостоятелно мнозинство от поне 121 депутати. Той не разчитал на Реформаторския блок, защото „кой какво казва аз не мога да ги проследя“.

„Ако те спечелят, ако те влязат, ако те искат – как да кажа сега „Ние ще работим с Реформаторите“, като те отсега ми поставят условия кой да е премиер, кой да управлява, те щели да казват всичко“, възмути се Борисов.

И отговори така на въпроса кой ще бъде премиер:

„Ми кой да бъде!“