Въпреки очакванията, че днес кабинетът „Орешарски“ ще подаде оставка, такава е била обсъдена днес с министрите на редовното им заседание, но нищо повече. Това стана ясно от думите на земеделския министър Димитър Греков. 

"Право на министър-председателя е да реши кога да подаде оставка, ние сме готови,“ посочи Греков

По думите му, по време на самото заседание премиерът Пламен Орешарски подчертал, че решението кога да депозира оставката в Народното Събрание ще бъде негово. 

Все пак Греков изрази очакване, че парламентът ще освободи правителството този петък.

Иначе на днешното заседание на Министерския съвет, по думите на земеделския министър, отново не е била обсъждана номинацията за български еврокомисар. Темата била отложена за следващото заседание.

Че оставка все пак ще има, и то съвсем скоро, Греков намекна, като на изпроводяк се сбогува с журналистите и им благодари за съвместната им работа през тази малко повече от година.

Вицепремиерът Даниела Бобева пък заяви, че днешното заседание е последно преди оставката. Тя също подчерта, че решението е на премиера.

"До няколко часа ще стане ясно кога ще бъде депозирана оставката. Ще се съобразим с датата на предсрочния вот. Всичко друго са спекулации." заяви тя.

Иначе нещо като своеобразно сбогуване с журналистите направи и зам.-министърката на правосъдието Сабрие Сапунджиева, която също им благодари за съвместната работа.

Очаквайте подробности!