Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Бойко Борисов би трябвало да има такава информация. Това каза депутатката от БСП Елена Йончева. Така тя отговори на въпроси от депутата от ГЕРБ Делян Добрев. С тези въпроси той намекна, че Йончева работи за чужди и наши служби и обслужва интереса на трима бизнесмени в Хасково.

"Не знам за кои трима бизнесмени говори. Ако смята, че има нещо нередно в общината, че продължава тази корупционна схема, която се практикуваше доскоро, да внесе сигнал и да даде публичност. Моята битка не е срещу г-н Добрев, а срещу тази система, която е направена. Ако той има някаква информация, че подобни схеми продължават със същите и други фирми, нека каже за какво става въпрос", каза Йончева.

Самият Добрев не спомена име на бизнесмен. Каза само, че един от тях бил близък до бизнесмена и бивш депутат от "Народен съюз" (ВМРО, ССД, ЗНС) Иван Стаматов, чието име от ГЕРБ свързваха с кмета Добри Беливанов (също от ГЕРБ), преди да оттеглят доверието си от него. Добрев намекна, че Йончева изпълнява поръчка на български или чужди служби за дискредитирането му заради енергийни проекти, които няма да се случат докато той е председател на комисията по енергетика в парламента.

Членът на ръководството на БСП Атанас Зафиров заяви, че цялата партия стои зад Елена Йончева.

"За пореден път станахме свидетели как български политик, народен представител, вместо да даде отговор на резонно поставените въпроси, интересуващи българското общество, които са на вниманието на българската прокуратура, опита по един недостоен начин да отклони общественото внимание с изключително погрешна посока", заяви Зафиров.

Според него въпросът дали българските служби работят за дискредитиране на Добрев трябва да се зададе на премиера Бойко Борисов.